Terug naar overzicht

ISG dynamo reparatie Volvo V60 PHEV

Rijdt u in een Volvo en hoort u weleens een ratel onder uw motorkap? Grote kans dat dit een rammelende dynamo in uw Volvo V60 PHEV is!

De Integrated Starter Generator (ISG) in uw Volvo

Om brandstofverbruik terug te dringen bij stadsritten, heeft Volvo de Integrated Starter Generator (ISG) ontwikkeld. De ISG fungeert als startmotor en dynamo in één. Bij voldoende spanning op uw hoogvoltage accu, zal de ISG uw motor starten en dient deze als startmotor. Door de ISG wordt tevens de accu in uw Volvo opgeladen waardoor het ook een dynamo is. Maakt u veel start/stops en acceleraties/deceleraties tijdens stadsritten? Dan verbruikt u door de ISG tot wel 20 procent minder brandstof.

Problemen met de ISG

De ISG heeft het zwaar te verduren. De hoge spanning op de aandrijfriem zorgt voor een zware belasting van de ISG lagers die hierdoor defect kunnen raken. Deze lagers kunnen prima vervangen worden, maar deze reparatie vereist een specifiek aantal aandachtspunten:

  • Hoogspanningsgedeelte hybride systeem vrijstellen;
  • Riemspanning op juiste frequentie afstellen;
  • ISG ontluchtingsprocedure en kalibratie uitvoeren.


Wat Baan Automotive voor u betekent

Als de dynamo in uw Volvo rammelt, de mulitriem is gebroken of u een storing heeft, dan is de kans groot dat het aan de ISG ligt. Bij Baan Automotive controleren, wij de dynamo en de lagers. Mocht het probleem bij de ISG liggen, dan voeren wij meteen de specifieke aandachtspunten die hierboven zijn benoemd uit.

Hoort u iets aan uw Volvo? Wij luisteren dus graag even mee met u!