ADAS Systeem kalibreren

Rijdt u in een auto met rijhulpsystemen als een rijstrookassistent, verkeersbordherkenning, de automatische noodstop en de adaptive cruise control? Bij Baan Automotive zijn wij gespecialiseerd in Advanced Driver Assistance Systems kalibratie.

Wat is ADAS?

Steeds meer moderne auto’s beschikken over Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), ook wel rijhulpsystemen genoemd. Dit zij radar-, video- en ultrasone sensoren die u helpen met het uitvoeren van de rijtaak. Bekende rijhulpsystemen zijn bijvoorbeeld adaptive cruise control, verkeersbordherkenning en de rijstrookassistent. Deze rijhulpsystemen vergroten niet alleen de veiligheid achter het stuur, maar ook het rijcomfort. Om te kunnen blijven vertrouwen op de rijhulpsystemen, is het belangrijk dat deze ook goed worden onderhouden. Echter, deze moderne technieken vergen een speciale manier van onderhouden. Om u als klant zo goed mogelijk van dienst te zijn, kunt u daarom ook bij Baan Automotive terecht voor ADAS-kalibratie.

Rijhulpsystemen kalibreren van vrijwel alle auto’s

Wanneer u schade aan uw auto heeft gehad of er zijn werkzaamheden uitgevoerd aan het onderstel, de voorbumper of voorruit, dan is het van belang dat uw ADAS-systemen gekalibreerd worden. Wanneer dit niet gebeurt, dan worden de rijhulpsystemen minder betrouwbaar. Het kalibreren van de ADAS-systemen vergt precisie werk en kan alleen met speciale apparatuur.

Bij het kalibreren van uw auto kijken wij eerst middels 3D-uitlijnapparatuur of de wielen nog in de juiste stand staan. Indien nodig passen wij de stand van de wielen aan zodat deze weer recht onder uw auto staan. Daarna stellen wij met het kalibratiebord de systemen weer goed af aan de hand van exacte fabrieksinstructies en waardes. Bij Baan Automotive kunnen wij vrijwel alle auto’s succesvol voorzien van ADAS-kalibratie.

Wilt u meer weten over het kalibreren van uw rijhulpsystemen neem dan gerust contact met ons op.


Afspraak maken of meer informatie?