Aircoservice

Doe uw aircoservice voor de zomer én de winter bij Baan Automotive

De airco is een belangrijk onderdeel van het comfort van uw auto. Een goedwerkende airco is fijn voor zowel de zomer- als de winterperiode. In de zomer blijft u fris achter het stuur en in de winter zorgt de airco ervoor dat uw autoruiten niet beslaan. Op deze manier kunt u in alle omstandigheden veilig en ontspannen blijven rijden. Om te zorgen dat de airco goed blijft werken, is het belangrijk deze regelmatig te laten controleren en goed te onderhouden.

Aircoservice in de zomer- en winterperiode

De zomer is het ideale seizoen voor de airco. De airco zorgt er voor dat u fris achter het stuurt zit en uw hoofd koel kunt houden. Een bestuurder reageert 20 procent trager bij een binnentemperatuur van 35 graden. Daarom is het van groot belang dat uw airco goed werkt in de zomerperiode.

Ook in de winter is de airco van essentieel belang voor u veiligheid. De airco zorgt er namelijk voor dat uw ramen niet beslaan en dat u een transparante blik op de weg heeft. De airco zorgt voor veel minder vocht in de lucht en een droog interieur betekent schonere ramen. Bovendien is het goed om de airco in de winter aan te zetten, dit houdt het systeem in goede conditie.

Koudemiddel

Een airco doet goed zijn werk dankzij koudemiddel in het systeem. Bij normaal gebruik verliest het aircosysteem 10 procent koudemiddel per jaar. Als u de airco niet met regelmaat laat controleren, dan zal de airco na verloop van tijd steeds minder koelen. Naast het koelen van de auto, heeft koudemiddel de functie om alle draaiende onderdelen te smeren. Als de airco teveel koudemiddel verliest, dan zal het systeem drooglopen. Het gevolg is dat er dure reparaties nodig zijn. Voorkom dure reparaties, laat uw airco met regelmaat controleren door Baan Automotive.

Tijdens een aircoservice wordt uw airco gecontroleerd op de volgende punten:

  • Of uw airco naar behoren functioneert.
  • Of uw interieurfilter schoon is.
  • Uw airco wordt weer bijgevuld.
  • Koudemiddel in de airco.

Afspraak maken of meer informatie?