Transmissie-onderhoud

Verversen afdoende? – Of spoelen?

De meeste fabrikanten geven geen of een lange verversingsinterval aan voor het vervangen van automatische transmissie olie. De feiten zijn echter dat door vervuiling van de automaat olie (o.a. door slijtage) oliekanalen verstopt raken en de lamellen vervuilen. Ook bij lagere kilometerstanden komt het al vaak voor.

Waarom spoelen in plaats van verversen of levenslang laten zitten?

Bij verversen blijft er een behoorlijk deel van de oude olie en het vuil achter in het klephuis en de koppelomvormer. Met een Spoelmachine wordt onder druk het gehele systeem grondig gereinigd. LongLife oliën waarbij de auto fabrikant vulling “for life” garandeerd, blijken in de praktijk ook te vervuilen.

Wanneer spoelen?

Een verversingsinterval van 60.000-80.000 km of om de 3 jaar kan veel problemen met uw automaat voorkomen.

Wat is het effect van een spoelbeurt?

Het reinigen en spoelen van de automaat, koppelomvormer, klephuis en koeler behoort tot het onderhoud van de auto en is bedoeld om problemen te voorkomen. Veel problemen die voorkomen door vervuiling kunnen verholpen worden door te spoelen maar slijtage kan hiermee niet opgelost worden.

Wie spoelt mijn Automatische Transmissie?

Transmissiespoelen.nl is onderdeel van Baan Automotive met bedrijven in Rijssen en Hengelo. Met monteurs op Master Technician niveau een deskundige partner voor technische reparaties en onderhoud aan uw auto. Niet alleen de mechanisch maar ook softwarematig in staat de techniek weer up to date te krijgen.


Afspraak maken of meer informatie?