Remmen

Het remsysteem van uw auto draagt voor een belangrijk deel bij aan uw veiligheid, die van uw passagiers en medeweggebruikers. Daarom is het van belang dat u uw remmen met regelmaat laat controleren. Doorrijden met versleten remmen kan leiden tot onnodige dure reparaties en is erg gevaarlijk. Als u uw remmen laat controleren bij Baan Automotive, dan wordt er onder andere gekeken naar welke remschijven u heeft en wanneer deze toe zijn aan vervanging.

Slijtage aan uw remmen

Hoe vaker u uw remmen gebruikt, hoe sneller ze slijten. Dit gebeurt geleidelijk, daardoor merkt u niet van de ene op de andere dag dat ze slecht zijn. Diverse onderdelen van de remmen kunnen versleten raken, zoals de remschoenen en wielremcilinders. Het is van belang dat alle onderdelen van uw remsysteem in orde zijn om goed en veilig te kunnen remmen. Daarom raadt Baan Automotive u aan om uw remmen regelmatig te laten controleren. Een goed moment hiervoor is de jaarlijkse grote onderhoudsbeurt. Daarnaast speelt remvloeistof een cruciale rol in het remsysteem. Veroudert remvloeistof heeft een hogere hoeveelheid water doordat dit opgenomen wordt uit de buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat het kookpunt verlaagd wordt en dit kan resulteren in dampbellen in de vloeistof, dit heeft effect op de prestaties van de remmen.

Hoe herkent u slechte remmen?

Bij sommige auto’s gaat er een waarschuwingslampje branden op het dashboard als er iets mis is met uw remmen. Daarnaast kunt u ook zelf slechte remmen herkennen aan:

  • Een schurend of piepend geluid tijdens het remmen. Dit kan een teken zijn van versleten remvoeringen en/of remblokken.
  • Als u harder op het rempedaal moet trappen dan normaal.

Uw remmen laten controleren? Boek een afspraak in onze online planner!


Afspraak maken of meer informatie?