Distributieriem

Elke motor heeft een distributieriem of distributieketting. Dit is belangrijk voor de functionering van de motor van uw auto. Een distributieketting is in de meeste gevallen onderhoudsvrij, terwijl een distributieriem periodiek vervangen moet worden. Vervangt u de distributieriem niet tijdig, dan kan de riem breken en heeft u kans op motorschade. Dit is gevaarlijk en kan voor hoge reparatiekosten zorgen. Daarom raadt Baan Automotive het preventief vervangen van de distributieriem volgens de voorschriften van uw autofabrikant aan.

Is uw auto voorzien van een distributieriem, dan heef deze een vervangingstermijn. De fabrikant schrijft voor op welk termijn de distributieriem moet worden vervangen, dit verschilt per automerk en type motor. Twijfelt u of uw distributieriem vervangen moet worden? In uw onderhoudsboekje staat wanneer dit nodig is. U kunt ook altijd langs Baan Automotive om u juist te laten voorlichten over de vervangingstermijn van uw distributieriem.

Is uw distributieriem toe aan vervanging? De kosten van het vervangen van een distributieriem hangen af van het aantal gereden kilometers per jaar en wat de fabrikant als advies ter vervangen meegeeft. U kunt er rekening mee houden dat het op gezette momenten moet gebeuren. Zo kunt u na overleg met uw dealer de kosten voor een bepaalde periode zelf berekenen.

Boek uw afspraak voor het vervangen van uw distributieriem.

Verschil distributieriem en distributieketting

Een distributieriem is gemaakt van sterk rubber/kunststof met daarin een extra versterking van trekdraden. Door belasting moet u de riem preventief laten vervangen. Een distributieketting is gemaakt van gehard staal. De distributieketting is in principe onderhoudsvrij. Toch kan het voorkomen dat de ketting uitrekt en vervangen moet worden. Ook hiervoor bent u bij Baan Automotive aan het juiste adres.

Hoe weet u of u een distributieriem of distributieketting heeft? Dit kunt u vinden in uw onderhoudsboekje of neem contact op met Baan Automotive.


Afspraak maken of meer informatie?