Alle Auto’s

Volvo 444

Het Volvo-logo bestaat uit een cirkel met rechtsboven een diagonale pijl omhoog, het traditionele symbool voor ijzer. Symbool voor de onverwoestbaarheid van Volvo’s. De naam Volvo is ontstaan in de beginperiode toen de voorloper en latere financier van Volvo , de firma de Svenska Kullager Fabriken (Zweedse Kogellager Fabrieken, oftewel SKF) opgericht werd in 1907. Een van de goedkope lagers die er werden geproduceerd heette Volvo, Latijn voor ‘ik rol’. De merknaam Volvo werd in 1915 officieel geregistreerd, zowel voor de kogellager als voor auto’s en andere voertuigen. Onder leiding van Assar Gabrielsson en Gustaf Larson, de oprichters van het merk Volvo, werden vanaf 1927 in de hallen van SKF auto’s geproduceerd. Zij leenden hiervoor geld bij moederbedrijf SKF. De eerste Volvo-personenauto was een model ÖV4, een Amerikaans georiënteerde viercilinder Tourer. Tot 1949 werden er meer vrachtwagens en bussen gebouwd dan personen auto’s. De PV 444 werd de eerste personen auto die op grote schaal werd verkocht. Met de PV444, ook wel de Kattenrug / Buckel genoemd, begon Volvo aan haar ontwikkeling tot een succesvolle personenauto fabrikant. Dankzij het grote succes van de PV444 kon Volvo uitgroeien tot een volwaardig automerk. In totaal werden er 195.504 PV 444 geproduceerd en is het merk Volvo tot op de dag van vandaag een toonaangevend en innovatief modern automerk .

Ons aanbod:

Een prachtige Volvo PV444 uit 1958 en van het laatste jaar dat de PV 444 werd geproduceerd. In 1956 was het de bedoeling dat de PV444 zou worden opgevolgd door de Amazon, maar vanwege de voortdurende vraag naar de PV444 en de veel hogere prijs van de Amazon, zag Volvo zich genoodzaakt de PV444 productie voort te zetten. Men besloot tot een grondige “update” .Een motor met meer vermogen ( B16A/B), elektrische ruitenwisser, nieuw voorfront en grille met in het midden een groot V teken, richting aanwijzers in spatbord en geïntegreerd remlicht en leverbaar in verschillende kleuren. Standaard waren de meeste PV444 leverbaar in zwart of wit. De auto is uitgevoerd in rivierblauw, heet een split window, een blauw wit interieur met een wit stuur met een blauw stalen dashboard.

De auto is deels opnieuw gespoten en is in goede staat. De vorige eigenaar is een echte liefhebber en heeft de auto al jaren bij ons in onderhoud gegeven.

Voorkom teleurstelling bel altijd vooraf of de betreffende auto nog beschikbaar is. Hoewel alle gegevens met de grootst mogelijke zorgvuldigheid zijn samengesteld is Baan Automotive Hengelo niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van deze aangeboden informatie. Aan de in dit document verstrekte informatie kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt wanneer deze niet door een tekeningsbevoegde is ondertekend. Alle informatie is onder voorbehoud van druk-, zet-, prijs-, en programmeerfouten. Alle afbeeldingen zoals deze getoond worden zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gebruikt door derden.

Alles over de auto

Over de Volvo 444

Kilometerstand km
Bouwjaar 1958
Kleur blauw
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine
Carrosserievorm Overig
Aantal deuren 2
Kenteken AE-07-99

Technisch

Aantal versnellingen 3
Aantal cilinders 4
Gewicht 1.020 kg

Opties

Milieu

Energielabel

Afleverpakketten

Standaard

De auto is middels een occasioncheck gecontroleerd. Auto is voorzien van 12 maanden wettelijke garantie

Neem contact op

Je ontvangt automatisch een kopie van deze mail.
Bedankt voor je aanvraag. Hij is verzonden!
Kay Wilmink
(Hengelo)
Bel mij gerust voor persoonlijk advies
074 - 25 59 000
Totaal € 16.950
Bedankt voor je aanvraag. Hij is verzonden!
Totaal € 16.950