Alle Auto’s

Saab 97 Sonett

Sonett lll sport

Saab Sonnet lll type 97 - 1972

De Saab Sonett III is een tweepersoons sportauto gebouwd door Saab, als opvolger van de Saab Sonett II.
Aan het einde van de jaren 60 raakte het ontwerp van de Sonett II wat uit de tijd. In de autopers in de VS kregen het ontwerp en weggedrag slechte kritieken. Voor het nieuwe ontwerp van een Sonett III deed Saab een beroep op Sergio Coggiola. Voor de productie was het belangrijk dat het middendeel ongewijzigd bleef maar Coggiola legde die eis naast zich neer en ontwierp een bredere auto. Het ontwerp van Coggiola werd veranderd door Gunnar A. Sjögren om toch het middendeel van een Sonett II te kunnen gebruiken. De scharnierende achterruit werd ook het kofferdeksel, waardoor de toegang ook verbeterde (de Sonett II had maar een klein bagageluikje).
De carrosserie is van vezel versterkte kunststof (glasvezel en polyester) met deurpanelen, motortoegangsluik en koplamphouders van pvc, op een stalen chassis. Het chassis van de Sonett II en III heeft veel onderdelen gemeen met de Saab 96 (wielophanging, remmen).
Wegens vraag uit de markt kreeg de Sonett III een versnellingspook op de vloer in plaats van aan de stuurkolom, zoals in de Sonett II en Saab 96. De pop-up-koplampen moeten handmatig bediend worden. De Sonett III heeft de type-indicator '97' in het chassisnummer en heeft dezelfde Ford Taunus V4 motor als daarvoor in de Sonett II en Saab 96, met 1500 cc in 1970 en vanaf het najaar van 1970 (model jaar 1971) met een 1700 cc. Beide motortypen hadden 55 pk (48 kW). De Sonett III accelereert van 0–100 km/u in 13 s en heeft door een andere differentieelverhouding een topsnelheid van 165 km/u. De luchtweerstandscoëfficiënt is 0,31.
De productie werd gestopt in 1974 wegens nog strengere emissie-eisen in de VS. In totaal werden er 10.236 exemplaren van de Saab 97 (Sonett II + III) gemaakt.

Ons aanbod:
Een rode Sonnet lll uit 1972 met bruin interieur. De stoelen zijn origineel en een prachtig design. De auto is voorzien van de zeldzame smalle bumpers en verkeert in goede staat. De rode kleur is niet origineel maar eigeel. Een bijzonder zeldzame auto en zeker een eye catcher. Technisch in orde en jarenlang in het bezit geweest van een Saab liefhebber.

Voorkom teleurstelling bel altijd vooraf of de betreffende auto nog beschikbaar is. Hoewel alle gegevens met de grootst mogelijke zorgvuldigheid zijn samengesteld is Baan Automotive Hengelo niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van deze aangeboden informatie. Aan de in dit document verstrekte informatie kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt wanneer deze niet door een tekeningsbevoegde is ondertekend. Alle informatie is onder voorbehoud van druk-, zet-, prijs-, en programmeerfouten. Alle afbeeldingen zoals deze getoond worden zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gebruikt door derden.

Alles over de auto

Over de Saab 97 Sonett

Kilometerstand 28.019 km
Bouwjaar 1972
Kleur rood
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine
Carrosserievorm Coupé
Aantal deuren 2
APK geldig tot 19 april 2015
BTW/Marge marge
Kenteken DE-39-53

Technisch

Aantal versnellingen 4
Vermogen 73 pk
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 1698cc
Gewicht 830 kg

Opties

Milieu

Energielabel

Neem contact op

Je ontvangt automatisch een kopie van deze mail.
Bedankt voor je aanvraag. Hij is verzonden!
Kay Wilmink
(Hengelo)
Bel mij gerust voor persoonlijk advies
074 - 25 59 000
Totaal € 21.450
Bedankt voor je aanvraag. Hij is verzonden!
Koop online
  • Koop deze auto nu online
  • Eenvoudig en veilig betalen
  • Geef de betaling pas vrij na levering
Meer informatie
Totaal € 21.450