Alle Auto’s

Jaguar E-Type

XKE 3.8 "Flat Floor" Roadster 1961 serie 1

Wat een geweldige auto om in te rijden en wat een prachtig ontwerp (gemaakt door Malcolm Sayer) !

Zelfs Enzo Ferrari gaf toe dat dit model "de mooiste auto ooit gebouwd" was. De E-Type Series I werd geïntroduceerd in Europa op 15 maart 1961 op de Autosalon van Genève en in de Verenigde Staten in april van hetzelfde jaar op de New York Motor Show. De auto werd ontworpen als een tweezits GT (FHC) coupé en een tweezits cabriolet (OTS).

Na zesenvijftig jaar trekt dit buitengewone ontwerp nog steeds de aandacht en inspireert het ontwerpers.

Het New York City Museum of Modern Art voegde er in 1996 een toe aan hun collectie als een van de slechts zes iconische auto's die het tentoonstelt. Voor meer informatie zie : https://www.moma.org/calendar/exhibitions/282

Ons aanbod:

Deze Flat Floor uit 1961 is nummer 533 van de allereerste productie E-Type ( 1582 LHD roadsters werden gemaakt tot februari 1962) Hij heeft de 3,8 liter zescilindermotor geërfd van de Jaguar XK150 met drie SU carburateurs, volledig onafhankelijke wielophanging en schijfremmen rondom. De 4-traps Moss-versnellingsbak had synchronisatie op de drie hoogste versnellingen, maar niet op de eerste versnelling.
De auto heeft alle kenmerken van de vroeg geproduceerde E-types like lederen stoelen, aluminium dashboard en de vlakke vloer, maar mist de externe motorkapvergrendelingen.
Dit is een kans om te kopen, niet alleen een van de meest gewilde E-Type modellen Series 1, met 'matching numbers (chassis en motor), 3,8 liter, 'vlakke vloer', maar een die prachtig is gerestaureerd maar nog steeds origineel. De auto is volledig gedocumenteerd (historie en service) en in nieuwstaat.

Voor meer informatie zie foto's en verslag. Neem contact op met Edwin Baan als u een afspraak wilt maken

Alles over de auto

Over de Jaguar E-Type

Kilometerstand 98.446 mi
Bouwjaar 1961
Kleur overig
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine
Carrosserievorm Cabriolet
Aantal deuren 2

Technisch

Aantal versnellingen 4

Opties

Milieu

Energielabel

Neem contact op

Je ontvangt automatisch een kopie van deze mail.
Bedankt voor je aanvraag. Hij is verzonden!
Edwin Baan
(Hengelo)
Bel mij gerust voor persoonlijk advies
074 - 25 59 000
Totaal € 225.000
Bedankt voor je aanvraag. Hij is verzonden!
Totaal € 225.000