Alle Auto’s

Alfa Romeo Alfa Romeo Spider 1.6 -

Romeo Spider 1.6 - series 2 - Targa Edition 1977 -

Spider historie:

1966: Op 10 maart werd de nieuwe Alfa Romeo Spider (Duetto) op de Salon van Geneve gepresenteerd en kreeg de naam Duetto. Dankzij de film the Graduate (1967) met Dustin Hoffman werd de auto in Amerika zeer populair.
Deze Spider kreeg de bijnaam "Osso di Sepi” (skelet van een kleine inktvis) vanwege de ronde voor- en achterkant.

Eind 1969 werd de Spider ingrijpend herzien. Meest opvallend is de rechte achterkant waaraan de auto de naam” Coda Tronca” heeft te danken. Tot 1993 werd deze vorm in grote lijnen, met aanpassingen aan motorinhoud, in- en exterieur, gehandhaafd. Voor de “Alfisti “is de serie Spiders van 1966 tot 1993 de echte "Spider."

In 1974 kwam de Spider-Targa op de markt. Deze versie had een Porsche stijl solide achterruit en een uitneembaar dakpaneel. Van dit model werden minder dan 2000 exemplaren gebouwd en het was de enige versie met een solide dak. De hardtop werd later geïntroduceerd.

Ons aanbod:

Deze Alfa Romeo Spider Targa (1977) is ontworpen door Pininfarina en heeft een 1.6 liter vier-in- lijn motor, een handgeschakelde vijfversnellingsbak en levert 108 pk. Het is een achterwiel aangedreven auto en heeft 92992 km ( 57782 mls) op de teller. Bijzonder aan het interieur is het stalen dashboard, ook uitgevoerd in Rosso Farina, gebaseerd op het dashboard van de eerste Duetto. Evenals het vaste driehoeksruitje en de deurgrepen. Het houten stuur en de zwarte leren stoelen geven de auto een authentieke en strakke uitstraling.

De auto is in goede staat, is behandeld tegen roestvorming en heeft wat de Alfisti omschrijven; een sportief hart (cuore sportivo), een mooi motorgeluid, karakter, elegante vormen en Italiaanse flair.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Edwin Baan.

Voorkom teleurstelling bel altijd vooraf of de betreffende auto nog beschikbaar is. Hoewel alle gegevens met de grootst mogelijke zorgvuldigheid zijn samengesteld is Baan Automotive Hengelo niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van deze aangeboden informatie. Aan de in dit document verstrekte informatie kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt wanneer deze niet door een tekeningsbevoegde is ondertekend. Alle informatie is onder voorbehoud van druk-, zet-, prijs-, en programmeerfouten. Alle afbeeldingen zoals deze getoond worden zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gebruikt door derden.

Alles over de auto

Over de Alfa Romeo Alfa Romeo Spider 1.6 -

Kilometerstand 92.992 km
Bouwjaar 1977
Kleur rood
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine
Carrosserievorm Cabriolet
Aantal deuren 2
APK geldig tot 18 januari 2022
Kenteken 60-RF-97

Technisch

Vermogen 107 pk
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 1570cc
Gewicht 1.000 kg

Opties

Milieu

Energielabel

Neem contact op

Je ontvangt automatisch een kopie van deze mail.
Bedankt voor je aanvraag. Hij is verzonden!
Edwin Baan
(Hengelo)
Bel mij gerust voor persoonlijk advies
074 - 25 59 000
Totaal € 11.900
Bedankt voor je aanvraag. Hij is verzonden!
Totaal € 11.900